Zmajevi su opasni i kad ne bljuju vatru

Godine 1909. država Srbija nabavila je 3 balona i obavila prvi zvaničan let. Te iste godine formirana je Srpska avijacija. Jučerašnji aeromitnig Batajnica 2009 posvećen je obeležavanju 100 godišnjice ovih događaja.

Aviončići

Miting je bio odličan. Avioni su pravili akrobacije u skladu sa svojim mogućnostima, helikopteri su demonstrirali svoje sposobnosti, jedino što je prikazana tehnika zastarela 20-tak godina. Continue reading

Kako je otpornik.com postao sexy sajt

Odabir imena za novi web sajt nije ni malo lak posao. Postoji nekoliko aspekata na koje treba obratiti pažnju prilikom izbora, ali i kada se vodi računa o svemu, greška se može provući potpuno nezapaženo. Ovo nije tekst koji će vam objasniti kako da odabrete pravo ime za vaš sajt, nego ću vam ispričati kako je nastalo ime za moj prvi sajt i kakvu sam grešku tada napravio, a taj me problem i danas prati.

omko

Početkom 2006. godine u razgovoru sa kolegama sa fakulteta, zaključili smo da na srpskom jeziku ne postoji adekvatan sajt iz elektronike koji bi se nama svideo. Ove web prezentacije uglavnom kopiraju tuđe šeme iz elektronike i imaju vrlo malo orginalnog sadržaja. Kako smo bili ekipa sa viškom entuzijazma dogovorili smo se da napravimo jedan sajt koji bi bio „po našoj meri“.

Continue reading